Bengaluru Skill 2019 – Enhancing Employability Through Skilling Session Plan


DAY 1 | TUESDAY, NOVEMBER 19, 2019
TIMINGS Session Title
10.00 Am - 11.30 Am
(90 mins)
Inauguration
Welcome Speech and Summit Focus by
Dr.S.Selvakumar IAS
Secretary to Government
Skill Development, Entrepreneurship & Livelihood Department, Government of Karnataka
Keynote Address by
Prof. S Sadagopan
Director
International Institute of Information Technology, Bangalore(IIIT-B)
Felicitation to Medal Winners of World Skills Competition 2019 at Kazan, Russia.
1. Mr.Pranav Udayark Nutalapati - Silver Medal Winner in Web Technologies
2. Mr.Sumanth Santemavathuru Chikkabettaiah - Medallion for Excellence in Mechatronics
3. Mr.Manjunatha Desurakara - Medallion for Excellence in Mechatronics
Inaugural Address by
Honorable Minister Shri.Nagesh,
Minister of Skill Development,
Entrepreneurship & Livelihood, Government of Karnataka
Vote of Thanks
 
11.30am - 11.45am
(15mins)
Tea Break
 
11.45 am - 13.15 pm
(90 mins)
Topic: Employability Challenges and Opportunities

Mr. Kamal Bali
President & Managing Director,

Volvo Group India Private Limited

Mr. Gaurav Kapoor,
Sr. Head – Industry Partnership & CSR, Media &      

Advocacy-NSDC

Mr. Kalyan T Chakravarthy
Founding Sevak and Executive Director at PanIIT      

Alumni Reach for India Foundation
 
13.15 pm - 14.15 Pm
(60 mins)
Lunch Break
 
14.15 pm - 15.45 pm
(90 mins)
Workshop Session
Knowledge Cafe " Conversations on Issue Areas of Skilling Ecosystem"
   
15.45 pm - 16.00 pm
(15 mins)
Workshop Session
Presentation of the Groups of "Knowledge Cafe"
Sharing of Experience by Medal Winners of World Skills Competition 2019

DAY 2 | WEDNESDAY, NOVEMBER 20, 2019
TIMINGS Session Title
10.00 am - 11.30 am
(90 mins)
Blue Collar Ecosystem
Mr. Saurabh Tandon,
Chief Operating Officer
Better Place Safety Solutions
Skilling under  CSR
Mr. Madan Padaki,
Co-founder & CEO
1BRIDGE, Bangalore
Inclusiveness
Ms. Surabhi Yadav,
Head of Strategy & Partnerships, Navgurukul
Making Skilling Aspirational
Mr.Deepankar Bhattacharyya
Head - India Education Programs
Autodesk India Pvt Ltd
 
11.30 am - 11.45 am
(15mins)
Tea Break
 
11.45 am - 13.15 pm
(90 mins)
Panel Discussion Topic: Skilling for the Future
Dr.Srinivasa Rao Pulijala,
Chief Executive Director
Apollo Med Skills
Mr. Venkataram Umakanth
Head- Future Skills, NASSCOM
Ms. Rumi Mallick Mitra
Head- Corporate Citizenship, IBM
 
13.15 pm - 14.15 pm
(60 mins)
Lunch Break
 
14.15 pm - 15.45 pm
(90 mins)
Group Discussion
Focus Groups
1. Identify Priority Sectors with Highest Potential for Employment
2. Community Entrepreneurship
 
15.45 pm - 16.00 pm
(15mins)
Tea Break
 
16.00 pm - 17.30 pm
(90 mins)
Valediction

Summing up and way forward by
Dr.S.Selvakumar IAS
Secretary to Government
Skill Development, Entrepreneurship & Livelihood Department, Government of Karnataka

Guest of Honor
Capt. P. Manivanan, I.A.S.,
Labour Secretary,    

Government of Karnataka

Guest of Honor  
Shri. Rajesh Aggarwal, I.A.S,
DG, DGT, MSDE,

Government of India, New Delhi

Chief Guest
Dr. K.P. Krishnan I.A.S
Ministry of Skill Development and  Entrepreneurship,

Government of India.
 Vote of Thanks
 

Contact
Mr. Amlan
Ph: +91 8105 131 545
Email: bengaluruskill@gmail.com

© Copyright 2019, MMactiv. All Rights Reserved.
Website Design & Developed By :SCI Knowledge Interlinks